Opis
"Migdały blanszowane Bakalland to migdały, które w wyniku specjalnego procesu zwanego właśnie blanszowaniem utraciły swoją ciemniejszą skórkę. Proces ten polega na tym, że migdały zatapiane są w gorącej wodzie o temperaturze od 85 do 100 stopni Celsjusza i wtedy zdzierana jest z nich brązowa skórka. Po blanszowaniu migdały mają jasny kolor w odcieniu kości słoniowej. Są również słodsze od tych tradycyjnych migdałów. Ich smak zmienia się dlatego, że skórka sama w sobie zawiera nuty goryczki, gdy się jej pozbędziemy, zostaje sam słodkawy smak orzecha. Migdały po procesie blanszowania nadal są źródłem wielu cennych dla człowieka składników odżywczych. Masz wiele możliwości, by wykorzystać migdały blanszowane w swojej kuchni. Możesz zrobić z nich mąkę migdałową, która jest szczególnie cenna jeśli chcesz przygotować makaroniki. Świetnie sprawdzą się również jako dodatek do wielu ciast i deserów jako posypka i chrupiący element. Możesz wzbogacić nimi również smak domowej owsianki, jaglanki, musli czy granoli. Dzięki migdałom posiłek będzie lepiej zbilansowany i nasyci na dłużej. Migdały blanszowane to również dobry dodatek do wielu sałatek, deski serów czy talerza wędlin.
Skład: Migdały blanszowane.
Wartości Odżywcze: Wartość odżywcza produktu/
Nutrition values of the product Na/ Per 100g Na porcję / Per serving 25g %RWS na porcję/ %RI* per serving 25g
Wartość energetyczna/ Energy value 2543 kJ/ 615 kcal 636 kJ/ 154kcal 8%
Tłuszcz/ Fat 53 g 13 g 19%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone/
of which saturates 5,2 g 1,3 g 6%
Węglowodany/ Carbohydrate 5,3 g 1,3 g 1%
w tym cukry/ of which sugars 4,7 g 1,2 g 1%
Błonnik/ Fibre 9,4 g 2,3 g -
Białko/ Protein 25 g 6,3 g 13%
Sól/ Salt 0,01 g 0 g 0%
Składniki mineralne/ Minerals: Na/ Per 100g Na porcję / Per serving 25g %RWS na porcję/ %RI* per serving 25g
Magnez/ Magnesium 241 mg (68%*) 60 mg 16%
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
*RI - Reference intake of an average adult (8 400 kJ/ 2 000 kcal)
Alergeny: Wykluczona grupa użytkowników: osoby z nietolerancją na zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, orzechy, mleko, soję oraz nasiona sezamu
Sposób użycia i dawkowanie: gotowy do spożycia
Nazwa Producenta: FoodWell Sp. z o.o.
Kraj produkcji Polska
Warunki Przechowywania: Przechowywać w pomieszczeniach czystych, suchych i przewiewnych, bez obcych zapachów, szkodników i ich pozostałości
Waga Netto: 100 g"