Zakochaj się w połączeniu aksamitnego miodu i aromatycznych przypraw!
Uwielbiasz słodzoną kawę, a zarazem chciałbyś ograniczyć spożycie białego cukru? Mamy na to sposób, a jest nim miód do kawy. To apetyczny produkt, którego formuła opiera się wyłącznie na naturalnych składnikach. Podstawę stanowi wielokwiatowy miód, pochodzący z samego serca Mazowsza. Pewnego jesiennego wieczoru zadaliśmy sobie pytanie, co sprawi, że miód stanie się idealnym dodatkiem do kawy? Pragnęliśmy, by nie tylko dodawał jej słodyczy, ale także podkreślał wszystkie smakowe niuanse. Odpowiedzią okazała się przyprawa kardamonowa. Korzenne nuty doskonale komponują się z lekką goryczką kawy. Gdy raz zasmakujesz w tym połączeniu, stanie się jasne, że miód i kawa stanowią niezwykle zgrany duet.
- miód wielokwiatowy 97%,
- przyprawa kardamonowa 3% (kardamon, cynamon, gałka muszkatołowa, goździki).
Przechowywanie:
Miód należy przechowywać w szklanym pojemniku w suchym i chłodnym miejscu z dala od światła słonecznego. Miód jest produktem naturalnym, dlatego z biegiem czasu podlega krystalizacji. Miód można bezpiecznie upłynnić poprzez kąpiel wodną w temperaturze nieprzekraczającej 40 stopni.
Prosimy pamiętać, że podgrzewanie miodu w temperaturze wyższej niż 40 stopni sprawia, że miód traci swoje właściwości zdrowotne.