Opakowanie zawiera 1kg ciecierzycy.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Aby ugotować ciecierzycę należy odmierzyć szklankę ziarna i zalać ją zimną wodą w garnku i odstawić, na co najmniej 8 godzin. Najlepiej to zrobić wieczorem i pozostawić ją w wodzie na całą noc. Należy wybrać większy garnek lub naczynie, gdyż pod wpływem wody ciecierzyca napęcznieje. Rano należy ją odcedzić i wypłukać w zimnej wodzie. Następnie zalać ją kolejny raz zimną wodą i rozpocząć gotowanie. Ciecierzycę gotujemy pod przykryciem ok. 60 min. Podczas gotowania można ją jedynie posolić. Ciecierzyca po ugotowaniu powinna być chrupiąca, ale nie miękka. Po ugotowaniu nadaje się do dalszej obróbki.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
W zakładzie pakowane są również: migdały, różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten. W związku z tym, pomimo starań, prezentowany produkt może zawierać śladowe ilości glutenu.
Produkt zawiera | w 100g | % RWS |
Wartość energetyczna: | 1428 kJ / 340 kcal | * |
Tłuszcze: |
6 g
|
* |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 1 g | * |
Węglowodany: | 44 g | * |
w tym cukry: | 11 g | * |
Błonnik: | 17 g | * |
Sól: | 0,06 g | * |
Białko: | 19 g | * |