100% naturalna, bez dodatków! BEZ MODYFIKACJI GMO!
Produkt pakowany jest w opakowanie typu "doypack" ze struną, co pozwala na zachowanie długiej świeżości, gdyż można takie opakowanie wielokrotnie otwierać i zamykać, a samo opakowanie jest trwałe - istotne podczas transportu.
Kurkuma nazywana inaczej ostryż, szafranica lub żółcień wywodzi się z południowej Azji. Obecnie uprawiana głównie we Wschodnich Indiach, Chinach, Japonii, na Jawie i w Ameryce Środkowej. Ma postać kłącza podziemnego korzenia podobnego do imbiru. Dodawana jest do słodkich potraw nadając im charakterystyczny cierpki smak, stosowana jest również do barwienia ryżu, makaronu i warzyw konserwowanych. Kurkumą przyprawia się potrawki z drobiu, jasne, ostre sosy, jaja sadzone, omlety, kraby, oraz sałaty. Harmonizuje niemal z wszystkimi przyprawami kuchni orientalnej.
Sposób użycia:
Stanowią doskonały dodatek do potraw mięsnych, gulaszy, ryżu, makaronów, spaghetti, farszów, pizzy, zup, kanapek, zapiekanek, sałatek.