Płatki drożdżowe posiadają pełne spektrum witamin z grupy B, aminokwasów, białek, kwasu foliowego i biotyny. Są również doskonałym źródłem żelaza, magnezu, fosforu, cynku, chromu i selenu. Jako jedne z niewielu źródeł wegetariańskich, posiadają wszystkie dziesięć niezbędnym aminokwasów, które są wykorzystywane przez organizm do tworzenia białek.
Płatki drożdżowe posiadają niską zawartość sodu i tłuszczu - doskonały dodatek do posiłków ze względu na właściwości odżywcze. Poprawiają również walory smakowe potraw.
Opakowanie zawiera 250g nieaktywnych płatków drożdżowych.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
W zakładzie pakowane są również: migdały, różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten. W związku z tym, pomimo starań, prezentowany produkt może zawierać śladowe ilości glutenu.
Produkt zawiera | w 100g | % RWS |
Wartość energetyczna: |
1461 kJ / 349 kcal
|
* |
Tłuszcze: |
5 g
|
* |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
0 g
|
* |
Węglowodany: |
39 g
|
* |
w tym cukry: |
1 g
|
* |
Błonnik: |
20 g
|
* |
Sól: |
0,18 g
|
* |
Białko: |
47 g
|
* |