Jest to trzecia część w bestsellerowej   serii o rzeźbieniu w owocach i warzywach czyli Carvingu.   Świeże, zupełnie nowe pomysły na dekoracje podnoszą smak każdego dania. Carving   cz 3 jest tym bowiem dla sztuki kulinarnej czym poezja dla duszy. Kropką nad i.     Sieć z   ogórka, spirala z ogórka, kwiat z marchewki czy słynny z telewizji kwiat z   białej rzodkiewki zachwycą wyglądem i zachęcą do jedzenia każdego nawet   niejadka. Motyl z melona zachwyci naszych  gości i sprawi, że nasze potrawy będą   wyglądać odświętnie każdego dnia.   Dekoracje zawarte w książce mogą   przystroić potrawy z mięs, sałatek czy deserów. Jest to propozycja dla osób,   które chcą rozpocząć dietę owocowo-warzywną albo dla Pani domu, która pragnie by   potrawy wyglądały specjalnie i wyjątkowo. Tak ozdobione potrawy na długo zapadną   w pamięć   biesiadnikom.