200 przepisów na popularne drinki i koktajle.
Fernando Castellon sztuki przyrządzania drinków uczył już w 25 krajach. W książce prezentuje receptury na klasyczne, popularne i egzotyczne alkoholowe koktajle. Proponuje też przepisy na pyszne przekąski do drinków na bazie wódki, ginu, whisky, rumu, tequili, brandy, szampana, a także wskazówki, jak przygotować nieodzowne na każdym party napoje bezalkoholowe. Koktajlom towarzyszą zdjęcia ułatwiające podanie mistrzowskiego drinka, jak zrobić to atrakcyjnie i profesjonalnie. Znaleźć tu można przepisy na połączenia wytrawne, orzeźwiające, owocowe, słodkie i zagęszczane, serwowane po oziębieniu, o temperaturze pokojowej lub na gorąco. Dodatkiem jest omówienie trunków, dodatków smakowych i aromatycznych, a także ilustracja jak należy prawidłowo przyrządzać koktajle. Wirtuoz shakera pełni funkcję międzynarodowego eksperta w firmie należącej do światowej czołówki producentów alkoholi. Popularyzuje sztukę barmańską podczas corocznego Paris Cocktail Festival.