Opis
"Łaciate babeczki o smaku belgijskiej czekolady z nutą limonki marki Delecta to gotowa mieszanka, dzięki której w szybki i łatwy sposób przygotujesz efektowny dwukolorowy deser. Z jednego opakowania produktu wyjdzie Ci aż 12 babeczek. Charakteryzują się one wyjątkową miękkością i wilgotnością. Aby je przygotować, wystarczy kilka minut. Łaciate babeczki marki Delecta charakteryzują się prostym składem – bez syropu glukozowego oraz oleju palmowego. Przygotowywanie ich może być świetną zabawą. Zaangażuj w to zadanie Twoje dzieci – dzięki kolorowym ciastom i papilotom pieczenie przykuje uwagę najmłodszych.
Skład: Ciasto o smaku limonkowym: mąka pszenna, cukier, mąka ryżowa, mleko odtłuszczone w proszku, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, fosforany wapnia), barwnik: kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin; szpinak liofilizowany, aromat, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; proszek limonkowy 0,1% (koncentrat soku z limonki, naturalny aromat).
Ciasto czekoladowe: mąka pszenna, cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 7,7%, czekolada 5% (miazga kakaowa, cukier, glukoza, emulgator: lecytyny (z soi)); mąka ryżowa, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, fosforany wapnia), aromat, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; sól.
Wartości Odżywcze: Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu/
Nutrition information after preparation Na/ Per
100 g Na porcję/
Per serving
44 g %RWS* na porcję/
%RI* per serving
44 g
Wartość energetyczna/ Energy 1700 kJ
406 kcal 748 kJ
179 kcal 9%
Tłuszcz/ Fat
w tym kwasy tłuszczowe nasycone/ of which saturates 22 g
2,5 g 9,6 g
1,1 g 14%
6%
Węglowodany/ Carbohydrates
w tym cukry/ of which sugars 44 g
20 g 20 g
8,9 g 8%
10%
Białko/ Protein 7,3 g 3,2 g 6%
Sól/ Salt 0,61 g 0,27 g 4%
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)./
*Reference intake of an average adult (8400 kJ/ 2000 kcal).
Wartości odżywcze liczone z mlekiem 2% tł. i olejem rzepakowym./
Nutrition values calculated with milk 2% fat and rapeseed oil.
Z jednego opakowania uzyskasz ok. 530 g produktu po przygotowaniu (12 sztuk=porcji)./
You will receive from one pack about 530 g of ready product (12 pieces=servings).
Alergeny: Wykluczona grupa użytkowników: osoby z nietolerancją na gluten, mleko, jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu
Sposób użycia i dawkowanie: Sposób przyrządzania/ Directions for use:
Przygotuj/ Prepare:
Do ciasta o smaku limonkowym/ For cake of lime flavour:
• 1 jajo/ 1 egg
• 50 ml mleka/ 50 ml of milk
• 50 ml oleju/ 50 ml of oil
Do ciasta czekoladowego/ For chocolate cake:
• 1 jajo/ 1 egg
• 50 ml mleka/ 50 ml of milk
• 50 ml oleju/ 50 ml of oil
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Nagrzej piekarnik do ok. 180°C (bez termoobiegu). Włóż papierowe foremki (12 szt.) do blachy od muffinek.
2. Przygotuj ciasto o smaku limonkowym: do miski wsyp zawartość torebki z ciastem limonkowym, dodaj jajo, olej, mleko i wymieszaj łyżką, do gładkiej konsystencji (ok. 1 min).
3. Przygotuj ciasto czekoladowe: do miski wsyp zawartość torebki z ciastem czekoladowym, dodaj jajo, olej, mleko i wymieszaj łyżką, do gładkiej konsystencji (ok. 1 min).
4. Do foremek wykładaj na przemian ciasto o smaku limonkowym i ciasto czekoladowe (po 0,5 łyżki). Ciasta rozłóż równo do 12 foremek.
5. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 16-18 min (do suchego patyczka).
Nazwa Producenta: FoodWell Sp. z o.o.
Kraj produkcji Polska
Warunki Przechowywania: Przechowywać w pomieszczeniach czystych, suchych i przewiewnych, bez obcych zapachów, szkodników i ich pozostałości
Waga Netto: 300 g"