Opis
"Łaciate babeczki smak belgijska czekolada z nutą pomarańczy to jedyne takie połączenie smaków na polskim rynku. 2 torebki: z ciastem czekoladowym i pomarańczowym do przygotowania pysznego, domowego ciasta w formie lubianej przez Polaków - babeczek. Wyjątkowe okazje, eleganckie i nowoczesne, z belgijską czekoladą, inspirowane najlepszymi cukierniami. Łaciate babeczki smak belgijska czekolada z nutą pomarańczy dzięki wysokiej zawartości kakao i czekolady gwarantują pyszny i ekskluzywny produkt, dodatkowa druga warstwa pomarańczowego ciasta, spowoduje, ze babeczki będą super dla dzieci czy dorosłych. A to wszystko do przygotowania w domu.
Ciasto na babeczki łaciate do wypieczenia ma kompletny skład a konsument musi dodać tylko podstawowe składniki dostępne na co dzień w każdym domu. Naszymi babeczkami łaciatymi smak belgijska czekolada&pomarańcza zachwyci się każdy a Ty możesz zostać wirtuozem deserów w swoim domu.
Łaciate babeczki smak belgijska czekolada z nutą pomarańczy to mieszanka do domowego wypieku babeczek. Produkt zawiera następujące komponenty: mieszankę do przygotowania ciasta czekoladową i mieszankę do przygotowania ciasta pomarańczowego.
ATRYBUTY:
• Jedyne takie połączenia smaków na rynku
• Wysoka zawartość belgijskiej czekolady
• Najwyższej jakości składniki
• Efektowny wygląd babeczek
• Delecta – polska marka z wieloletnia tradycja gwarantuje udany efekt za każdym razem
Skład: be
Wartości Odżywcze: Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu/
Nutrition information after preparation Na/ Per
100 g Na porcję/
Per serving
44 g %RWS* na porcję/
%RI* per serving
44 g
Wartość energetyczna/ Energy 1700 kJ
406 kcal 748 kJ
179 kcal 9%
Tłuszcz/ Fat
w tym kwasy tłuszczowe nasycone/ of which saturates 22 g
2,5 g 9,6 g
1,1 g 14%
6%
Węglowodany/ Carbohydrates
w tym cukry/ of which sugars 45 g
21 g 20 g
9,4 g 8%
10%
Białko/ Protein 7,2 g 3,2 g 6%
Sól/ Salt 0,61 g 0,27 g 4%
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)./
*Reference intake of an average adult (8400 kJ/ 2000 kcal).
Wartości odżywcze liczone z mlekiem 2% tł. i olejem rzepakowym./
Alergeny: Wykluczona grupa użytkowników: osoby z nietolerancją na gluten, mleko, jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu
Sposób użycia i dawkowanie: Sposób przyrządzania/ Directions for use:
Przygotuj/ Prepare:
Do ciasta o smaku pomarańczowym/ For cake of orange flavour:
• 1 jajo/ 1 egg
• 50 ml mleka/ 50 ml of milk
• 50 ml oleju/ 50 ml of oil
Do ciasta czekoladowego/ For chocolate cake:
• 1 jajo/ 1 egg
• 50 ml mleka/ 50 ml of milk
• 50 ml oleju/ 50 ml of oil
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Nagrzej piekarnik do ok. 180°C (bez termoobiegu). Włóż papierowe foremki (12 szt.) do blachy od muffinek.
2. Przygotuj ciasto o smaku pomarańczowym: do miski wsyp zawartość torebki z ciastem pomarańczowym, dodaj jajo, olej, mleko i wymieszaj łyżką, do gładkiej konsystencji (ok. 1 min).
3. Przygotuj ciasto czekoladowe: do miski wsyp zawartość torebki z ciastem czekoladowym, dodaj jajo, olej, mleko i wymieszaj łyżką, do gładkiej konsystencji (ok. 1 min).
4. Do foremek wykładaj na przemian ciasto o smaku pomarańczowym i ciasto czekoladowe (po 0,5 łyżki). Ciasta rozłóż równo do 12 foremek.
5. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 16-18 min (do suchego patyczka).
Nazwa Producenta: FoodWell Sp. z o.o.
Kraj produkcji Polska
Warunki Przechowywania: Przechowywać w pomieszczeniach czystych, suchych i przewiewnych, bez obcych zapachów, szkodników i ich pozostałości
Waga Netto: 300 g"