Słowo „nowotwór” budzi uzasadniony lęk i niepokój. Myślenie o nim jako o wyroku śmiertelnej, pełnej bólu i męczarni chorobie powoduje niewyobrażalny stres i wywołuje nieprzyjemne skojarzenia. Lecz obecnie trudno nie wyczuć innego zagrożenia, które zdaje się wypierać strach przed rakiem. Koronawirus. Żyjemy w czasach wielkiego napięcia, niepokoju i niepewności o dzień kolejny. Życie w cieniu wirusa to jedna wielka niewiadoma, co może nas spotkać kolejnego dnia oraz z jakimi restrykcjami przyjdzie nam się zmierzyć. Codziennie jesteśmy także zasypywani rozgrzewającymi do czerwoności informacjami, które rozdrażniają nas jeszcze bardziej. Czy nowotwory i pozostałe choroby cywilizacyjne znikły, bo nagle pojawił się COVID-19? Nie, tematy te po prostu zostały zmarginalizowane i usunięte w cień debaty publicznej. Stres, niepewność o dzień następny, brak ruchu i zła dieta wywołują choroby, lecz można się przed nimi uchronić. Książka „Dieta roślinna przepustką do zdrowia. Nowotwory” autorstwa Agaty Majcher jest praktycznym przewodnikiem po diecie roślinnej i naturalnych terapiach wspierających walkę z nowotworami. W czasach, kiedy wiele spraw stoi pod znakiem zapytania, warto zwrócić się ku roślinom, które od zawsze nas chroniły, żywiły, leczyły i ubierały. Książka dedykowana jest wszystkim Czytelnikom chcącym dbać o swoje zdrowie na miarę możliwości w naturalny sposób.