Opis
CZĘSTOWANIE CZŁONKÓW RODZINY LUB PRZYJACIÓŁ ALKOHOLEM WŁASNEJ ROBOTY BEZCENNE. ICH WYTWARZANIE WYMAGA SPOREJ DOZY CIERPLIWOŚCI I ZAANGAŻOWANIA, ALE EFEKTY SĄ TEGO WARTE. NIC BOWIEM NIE ZASTĄPI SATYSFAKCJI I SMAKÓW SAMODZIELNIE PRZYRZĄDZONYCH WÓDEK, NALEWEK, BIMBRÓW, MIODÓW CZY PIW.Dobrze przygotowany domowy alkohol to przede wszystkim wspaniały smak, aromat i kolor. Zaprezentowane receptury, przekazywane często z pokolenia na pokolenie, to wypróbowane sposoby na wyśmienite miody pitne, będące typowo polskim trunkiem, babcine nalewki, wódki i bimbry oraz bursztynowe krupniki, słodkie likiery i kremy oraz złociste piwa.Książka przeprowadzi Czytelnika przez wszystkie etapy produkcji alkoholu od doboru odpowiednich składników przez przyrządzenie po przechowywanie trunków tak, by samodzielnie przygotowane napoje cieszyły oczy i podniebienia.