Opis
,,W tej książce Basia dzieli się swoimi największymi sekretami, najwspanialszymi przepisami i rodzinnymi historiami. Czytając /Dom pełen smaku/, przenosimy się w czasie, zmieniamy państwo, a nawet kontynent. Jedno jest pewne /-/ zawsze jest smacznie i elegancko, w końcu nazwisko Ritz zobowiązuje!"". Ania Starmach Zasmakuj w domowej kuchni, poczuj przyjemny dreszcz dalekich wypraw i wybierz się za kulisy programu MasterChef! Basia Ritz prezentuje klasyczne przepisy na dania, które można przyrządzić w prosty sposób, ale i wystawnie. Opowiada o swoich kulinarnych mistrzach i mistrzyniach. Zdradza tajemnice rodzinnej kuchni i przywołuje smaki dzieciństwa. Zabiera nas w podróż po niezwykłym świecie jej ulubionych przysmaków - konfitur z wiśni, barszczu z uszkami, pieczeni rzymskiej, alzackich podpłomyków. Dowiedz się, dlaczego sernik Pani Tereski jest taki pyszny, jak zdobywa się przepis na chili con carne i które danie najlepiej leczy szaleństwa karnawału. Odkryj, jakie jest najszybsze ciasto świata i czemu w rodzinie Basi urządzano aż dwie Wigilie. Książka zawiera 70 przepisów na przepyszne dania - wytrawne i na słodko.