Opis
Domowa piwniczka odkryje przed wami sekrety wyrobu nalewek, likierów oraz kremów. W naszej publikacji zebraliśmy niezbędne informacje na temat wytwarzania tych alkoholi domowym sposobem m.in. jakie akcesoria należy zakupić, jaki wybierać surowiec, wreszcie jak rozcieńczać spirytus do pożądanej mocy. Przede wszystkim jednak Domowa piwniczka to bogaty zbiór przepisów na trunki te najbardziej znane, takie jak wiśniówka czy krem jajeczny, oraz prawie zupełnie już dziś zapomniane, takie jak likier różany czy krambambula. Znajdziecie tu również receptury na nalewki lecznicze np. na obniżającą gorączkę nalewkę z czarnego bzu. Ryszard Matusiak członek zarządu Stowarzyszenia Polskich Barmanów, w którym od lat szerzy wiedzę na temat kultury spożywania alkoholi i szkoli rzesze barmanów; pasjonat domowego wyrobu nalewek, a także doświadczony myśliwy.