Latem schłodzisz się kieliszkiem nalewki ananasowej o tropikalnym smaku. W długi zimowy wieczór ogrzeje cię korzenna wiśniówka. Do obiadu najlepiej będzie pasowała nalewka ziołowa na miodzie, a do kawy – likier czekoladowy. Z poradnika dowiesz się, jak samodzielnie przygotować nalewki i likiery, jakich składników użyć i co zrobić, by dopasować smak trunku do swoich upodobań.
W książce znajdziesz:
• przepisy na rozmaite nalewki: owocowe – pachnące pełnią lata, odświeżające ziołowe, a także korzenne i miodowe – urzekające bogactwem smaku i aromatu, rozgrzewające,
• najważniejsze informacje na temat surowców, metod i sprzętu do wyrobu nalewek,
• praktyczne porady dotyczące przygotowania owoców, dodatków smakowych, podawania nalewek – i wiele innych!
Spróbuj samodzielnie przyrządzić nalewki z owoców egzotycznych, sezonowych i dziko rosnących. Eksperymentuj z przyprawami i ziołami. Twórz własne kompozycje smakowe.