Opis
Na nic przyda nam się znajomość zawartości cennych witamin w warzywach, jeżeli nie będziemy ich prawidłowo przechowywać, kupować i spożywać. Ekologiczna Apteczka Warzywna (tom 2) zawiera ponad 200 porad, przepisów kulinarnych, receptur na naturalne kosmetyki i propozycji kuracji pomocnych w profilaktyce najróżniejszych dolegliwości.
Czytając Ekologiczną Apteczkę Warzywną dowiesz się:
ile, kiedy i jakie warzywa jeść
na co zwracać uwagę przy zakupie warzyw
jakie walory dietetyczne mają warzywa
jak warzywa pomogą Ci zadbać o serce
jakie warzywa wspomogą układ krwionośny
dlaczego warto pić soki warzywne
jak przygotować oryginalne i zdrowe potrawy z warzyw
jak wykorzystać warzywa jako naturalne kosmetyki
Omówione warzywa: BRUKIEW - CHRZAN - CZOSNEK - DYNIA - PAPRYKA - PASTERNAK