Najważniejsze zasady ""Ekonomii gastronomii"": Planujcie posiłki z wyprzedzeniem Kupujcie mądrze i oszczędnie Nie marnujcie jedzenia Zapełnijcie spiżarnie, żeby zawsze mieć w domu składniki posiłku Róbcie dwa lub trzy posiłki z jednego Dokonujcie najlepszych wyborów na zakupach Z inwencją zamieniajcie resztki w nowe, ekscytujące dania Zamrażajcie i przechowujcie jedzenie, żeby starczyło wam na dłużejW ""Ekonomii gastronomii"" chodzi o smaczniejsze jedzenie i mniejsze wydatki. Jej sekret to wybieranie możliwie najlepszych składników i ich optymalne wykorzystanie. Dzięki wielu smakowitym przepisom ten poradnik i książka kucharska w jednym pomoże wam w planowaniu i przywróci gotowaniu właściwe mu miejsce - w samym sercu rodzinnego życia. Jak z kilograma fasoli wyczarować obiady na cały tydzień i jeść jak królowa? Jak z resztek chleba zrobić deser, a z połówki zwiędłego kalafiora kolację? To lepsze niż partyjka sudoku! Dzięki Allegrze i Paulowi marnowanie jedzenia wyda wam się okropnie nudne.