Hashimoto na widelcu
Wiesz już, że jesteś „motylkiem” – zdiagnozowano u ciebie chorobę Hashimoto. Nie masz pojęcia, co właściwie powinnaś jeść, a czego nie? Czujesz się przytłoczona zmianami, które powinnaś wprowadzić? Masz problem z utrzymaniem prawidłowej wagi? Jeśli na którekolwiek z tych trzech pytań odpowiedziałaś „tak”, ten poradnik jest właśnie dla ciebie.
Magdalena Makarowska
Znana i lubiana dietetyczka-hedonistka, Magdalena Makarowska, która pomogła już tysiącom pacjentów, tym razem bierze na warsztat chorobę Hashimoto. Dzięki jej książce zrozumiesz swoje schorzenie, nauczysz się samodzielnie dokonywać właściwych wyborów dietetycznych oraz prowadzić odpowiedni styl życia i przekonasz się, że nie jest to szczególnie trudne ani nie wymaga wielu poświęceń. Podczas lektury dowiesz się także ważnych rzeczy na temat insulinooporności i jelita wrażliwego, które często współwystępują z chorobą Hashimoto. Dodatkowym wsparciem dla czytelników jest część napisana przez psycholożkę, która na co dzień pracuje z „motylkami”.
Co znajdziesz w książce
-
Ponad 300 przepisów, także w wersji wege
-
Jadłospisy dzienne na 2 miesiące
-
Porady psychologa wspomagające osoby chore na Hashimoto
Z tej książki dowiesz się, co jeść, żeby wesprzeć swój organizm w codziennej wawlce z chorobą Hashimoto, a dokładniej:
-
na czym polega dokładniej Low FODMAP i czy warto stosować tą dietę
-
jak zaprogramować mikrobietycznie swój organizm i wspomóc jelita, wzmacniając tym samym odporność
-
jak odciążyć wątrobę, żeby mogła skutecznie oczyszczać organizm z toksyn
-
co zrobić, jeśli z przyrostem wagi u osoby chorej na hashimoto stoi insulinooporność
-
jak to jest z tym glutenem, szkodzi chorym na hashimoto czy nie
-
i wiele więcej