Opis
Herbata to jeden z najpopularniejszych napojów w Polsce. Na pytanie o to, jaką herbatę pijemy, większość z nas odpowie, że ekspresową.Tymczasem herbata - pijana w Polsce już w II połowie XVII wieku - zaskakuje różnorodnością. Może więc warto raz na jakiś czas odłożyć ulubioną saszetkę i wybrać się do herbaciarni? Tylko jaką wybrać? Białą, zieloną, czarną czy czerwoną? Aromatyzowaną czy z dodatkiem kwiatów, owoców, orzechów lub alkoholu? W całych liściach czy łamaną?Niekiedy pojawia się jeszcze szereg skrótów bądź nazw określających, z której części krzewu zebrano liście... FP, PS, OP...A w głowie stale kołacze się pytanie - czemu to tak skomplikowane? Ta książka powstała z myślą o wszystkich, którzy mimo tych trudności mają ochotę na wyjątkowe smaki i chcą dowiedzieć się czegoś o sposobach parzenia i podawania herbaty.Dla wszystkich lubiących zaznać chwili spokoju z filiżanką lub kubkiem ulubionego naparu w ręku