Herbatka Ajurwedyjska KANTAKARI
Herbatka chroni szkliwo nazębne, wybiela zęby i odświerza oddech. Odżywia korzenie zębów i wzmacnia zęby.
Skład herbatki Kantakari:
Zingiber officinale (imbir lekarski-korzeń), Centella asiatica (wąkrota azjatycka –liść), Emblica officinalis (liściokwiat garbnikowy-owoc), Terminalia bellirica (Bibhitaka-owoc), Terminalia chebula (migdałecznik chebułowiec-owoc), Mentha arvensis (mięta polna-liść), Curcuma longa (kurkuma długa-kłącze), Centella asiatica (wąkrota azjatycka-liść), Ocium sanctum (bazylia święta-ziele).
Zalecana dawka dzienna:
Do 2-3 szklanek dziennie.
Sposób przyrządzenia:
Zaleca się spożywać 6 gram produktu dziennie. Jedną łyżeczkę suszu roślinnego tj.: 2 g zaleć ok. 200 ml wrzątku i gotować do 3 minut, gotową herbatkę spożywać ciepłą lub gorącą trzy razy dziennie najlepiej przed jedzeniem. W razie potrzeby można słodzić miodem.