Opis
Rozmowy ze specjalistami i naukowcami, które zmienią na zawsze Wasze menu. O dobrodziejstwie płynącym z picia kawy, mitach o cholesterolu, eko-żywności i pożywnym piwie, czyli wszystko, co powinniście wiedzieć o zdrowym odżywianiu. Krystyna Naszkowska urządziła sąd nad polskim stołem. Pyta naukowców i specjalistów od żywienia o sprawy, które nurtują wszystkich dbających o zdrowie.Z książki dowiecie się m.in.:- Czy jaja nas żywią czy trują? - Czy jedząc ekologiczną żywność będziemy żyć dłużej? - Czy masło jest zdrowsze od margaryny? - Czy mięso zmienia nas w agresywnych drapieżników? - Czy żywność genetycznie modyfikowana to dobrodziejstwo czy przekleństwo?- Czy istnieje idealna dieta? Wśród rozmówców znaleźli się: prof. Tadeusz Trziszka, prof. Małgorzata Kozłowska-Wojciechowska, prof. Grażyna Cichosz , prof. Jan Hartman, prof. Piotr Węgleński oraz psycholog Agata Ziemnicka.