KruKam Kasza Bulgur 1000g
Kasza bulgur jest otrzymywana z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren pszenicy durum - najbardziej wartościowej odmiany pszenicy. Dietetycy są zgodni, że produkty na bazie pszenicy durum są zdecydowanie zdrowsze niż te na bazie zwykłej pszenicy, gdyż posiadają więcej witamin, pierwiastków mineralnych i innych substancji, które korzystnie wpływają na organizm.
Kasza bulgur zawiera ściśle ze sobą współpracujące składniki mineralne, które odpowiadają za prawidłową pracę układu sercowo-naczyniowego: potas, wapń, magnez i sód.
Zastosowanie : Stosowana w kuchni jako dodatek do dań mięsnych, sałatek i śniadań. Kaszę bulgur zalej lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcje wody). Następnie gotuj bez przykrycia ok. 7 min. Po tym czasie zdejmij z ognia, przykryj i pozostaw do spęcznienia.
Przechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Składniki:
kasza turecka - bulgur
może zwierać śladowe ilości glutenu, orzechów, sezamu, gorczycy, soji
Wartości odżywcze KruKam Kasza Bulgur 1000g
Produkt zawiera |
w 100g |
% RWS |
Wartość energetyczna: |
1432 kJ/342 kcal |
* |
Tłuszcz: |
1,33 g |
* |
w tym tłuszcze nasycone: |
0,23g |
* |
Węglowodany: |
75,87 g |
* |
w tym cukry: |
0,41 g |
* |
Błonnik: |
12,5 g |
* |
Białko: |
12,29 g |
* |
Sól: |
0.04 g |
* |
% RWS – Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona