KSIĄŻKI
ZABAWKI
ART. PAP
GRY
MULTIMEDIA
PROMOCJE
ZDROWIE
DOM I OGRÓD
LEGO
Okładka książki Kuchenne Inspiracje - Potrawy regionalne

Kuchenne Inspiracje - Potrawy regionalne

Autor: Siostra Maria

Wydawca: Martel
ISBN: 978-83-65807-53-3
EAN: 9788365807533
oprawa: Miękka
format: 201x147 mm
język: polski
liczba stron: 112
rok wydania: 2017
(0) Sprawdź recenzje

Opis

Śledź po kaszubsku, dzyndzałki warmińskie, małdrzyki krakowskie, a może piróg biłgorajski? Potrawy regionalne to zbiór niemal 50 sprawdzonych przepisów na dania z różnych regionów Polski. Dokładne opisy wraz z pięknymi ilustracjami pomogą nam przyrządzić potrawy, dzięki którym przeniesiemy się do tradycyjnej kuchni Małopolski, Podkarpacia, Warmii i Mazur czy Lubelszczyzny. A polska kuchnia jest nie tylko różnorodna, ale przede wszystkim smaczna. W tradycji mamy wiele ciekawych potraw, o których często zapominamy zafascynowani kulinariami z innych regionów świata.
Książka została podzielona na pięć rozdziałów, każdy poświęcony jest potrawom typowym dla danego regionu. Bogactwo polskiej kuchni regionalnej jest tak wielkie, że nie sposób zmieścić w jednej publikacji wszystkich ciekawych dań, autorka wybrała więc te, które z łatwością można przygotować w warunkach domowych. Każdy znajdzie tu coś dla siebie i będzie mógł wypróbować tradycyjne specjały: mięsne, rybne, warzywne, mączne i oczywiście na słodko.
-------
Kuchenne Inspiracje Siostry Marii to seria tematycznych poradników kulinarnych. Każdy tom zawiera ok. 50 receptur na zdrowe i łatwe do przygotowania potrawy. Przepisy siostry Marii nie wymagają specjalnych umiejętności, z pewnością znajdą wielu amatorów, a wszystkie dania można bez trudu przygotować w domowych warunkach z ogólnie dostępnych produktów. Dzięki dokładnym wskazówkom opatrzonym pięknymi zdjęciami uda się przyrządzić każdą potrawę!
 
Zupa z zielonych gąsek
Składniki:
• 1½ litra bulionu warzywnego
• 700 g zielonych gąsek
• 1 cebula
• 1 ząbek czosnku
• 1 szklanka śmietany kremówki
• 3 gałązki świeżego tymianku
• sól, pieprz do smaku
• klarowane masło do smażenia
Wykonanie zupy z zielonych gąsek
Grzyby oczyścić, dokładnie wypłukać z piasku i pokroić na kawałeczki. Cebulę obrać i posiekać. Czosnek obrać, przekroić wzdłuż na pół. Tymianek opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć na ręczniku papierowym. Posiekać. W dużym rondlu stopić trochę masła i przesmażyć na nim cebulę. Dodać pokrojone grzyby i czosnek. Smażyć kilka minut, a gdy gąski zmiękną i puszczą sok, wyjąć czosnek. Wsypać tymianek i jeszcze chwilę wszystko razem dusić. Następnie wlać bulion, doprawić zupę do smaku solą oraz pieprzem i gotować, aż grzyby będą miękkie. Na koniec zaprawić zupę śmietaną. Podawać z makaronem.

 

CENA:
5,77 zł
Cena detaliczna: 
10,49 zł
45% rabatu
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 2,11
Produkt niedostępny
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
Zapisz się na newsletter multiszop.pl
Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z Polityką prywatności oraz na otrzymywanie drogą elektroniczną informacji handlowej od ESSE Sp. z o.o. z siedzibą w Łodzi. Więcej informacji znajdziesz w Regulaminie Newslettera. Administratorem Twoich danych osobowych jest spółka ESSE sp. z o.o. z siedzibą w Łodzi.
rozwiń
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj