Podstawą kuchni Wschodu jest różnorodność. Idąc na kolację do indonezyjskiej, chińskiej, japońskiej czy wietnamskiej restauracji, powinniśmy spodziewać się wyjątkowego wyboru dań. Choć na pierwszy rzut oka mogą wydawać się skomplikowane - w niecodzienny sposób łączą bowiem obce dla nas, niezwykłe smaki - bez problemu można je też przygotować samodzielnie w domu. Składniki, nawet te najbardziej egzotyczne, są dziś u nas powszechnie dostępne w supermarketach, co pozwala szybko przygotować orientalne przyprawyZbiór ponad 100 przepisów pomoże przygotować zarówno wykwintny pięciodniowy obiad, jak zwykły, codzienny posiłek. Możliwość wyboru spośród azjatyckich sałatek, zup, dań głównych, przystawek i pysznych deserów, z pewnością każdego zadziwi i zainspiruje. Dajcie się więc oczarować i zaskoczyć ponad stu przepisom przedstawionym w tej książce!