Opis
• Słynne przepisy krajów Europy
• Przystawki, obiady i desery
• Wspaniałe fotografie potraw
Od orzeźwiającego hiszpańskiego gazpacho, przez słynną bułgarską sałatkę szopską, po sycącą grecką musakę. Daj się uwieść włoskiemu tiramisu, zasmakuj w portugalskich krokietach z dorsza, poczęstuj rodzinę chrupiącym gruzińskim chaczapuri. Zaproś przyjaciół na francuską tartę lotaryńską lub szwedzką zapiekankę o intrygującej nazwie Pokusa Janssona. Wybierz się w kulinarną podróż i odkryj najsłynniejsze potrawy Starego Kontynentu z nową publikacją ExpressMap „Kuchnia Europy”. Dzięki dwustronnej laminacji nie pobrudzi się ona podczas gotowania. Co więcej – łatwo i wygodnie składa się do poręcznego formatu, więc nie zajmie wiele miejsca w kuchni.
ExpressMap prezentuje nową laminowaną serię flexicon. Setki tematów, dziesiątki dziedzin i jeden wspólny mianownik – praktyczność. Wygodne w użyciu, nieprzemakalne, lekkie i poręczne publikacje sprawdzą się w każdych warunkach: nad jeziorem, w górach i w kuchni. Do tego są wyjątkowo trwałe i odporne na zabrudzenia. Seria obejmuje tytuły, którymi zainteresują się zarówno dorośli, jak i młodsi czytelnicy. Rzetelna wiedza, unikatowe ciekawostki, kolorowe fotografie i rysunki pobudzające wyobraźnię – publikacje flexicon są niezastąpione w domu i w terenie!