Opis
Dla odkrywców niepospolitych smaków.
Jak pożenić w jednym rondlu kuchnię ogólnopolską i regionalną? Czy babkę ziemniaczaną można zjeść na słodko? Co wyjdzie z połączenia maku i kaszy? Czym są hałuszki? I, u diaska, co zrobić z gotowaną sałatą, która nieszczęśliwie trafiła do garnka?
Polska kuchnia regionalna jest wznowieniem bestselleru, który rozszedł się liczbie pół miliona egzemplarzy. Prezentowana edycja jest jeszcze ciekawsza. Gromadzi grubo ponad tysiąc pieczołowicie dobranych, różnorodnych i przede wszystkim sprawdzonych przepisów, którymi podzieliły się gospodynie z całego kraju. Książka zdradza specyfikę nie tylko lokalnych specjałów. Wzbogacają ją zabawne ilustracje Natalii Kulki, które przynoszą nowe inspiracje i pomysły. Na końcu znajduje się poręczny przelicznik miar i wag. A to wszystko w jednym tomie!