Paryż – Miasto Świateł – powraca do życia po wojnie. A jego mieszkańcy wykorzystują każdą okazję, by wznieść toast! Tabitha Knight – amerykańska emigrantka – odkrywa, że nie każdy jest gotów na świętowanie. Niektórzy gotowi są na morderstwo…
Imponująca katedra Notre Dame, zapierająca dech w piersiach Wieża Eiffla i Paryż przepełniony oszałamiającą architekturą, są dla Tabithy zdecydowanie mniej ważne, niż skromny budynek, w którym mieści się szkoła gotowania Cordon Bleu. To tam, pod okiem legendarnej Julii Child, powstają nowe dania, których Tabitha tak chętnie się uczy. Gdy jeden z kucharzy pada martwy po wypiciu wina, staje się jasne, że morderca w wyrafinowany sposób zabija, doprowadzając do zatrucia organizmu. Kto, i dlaczego wybiera taki sposób na dokonanie zbrodni?
Tabitha i Julia mają nadzieję znaleźć odpowiedzi na te pytania. Nawet wtedy, gdy ich prywatne śledztwo prowadzi je przez najciemniejszą przeszłość wojennej Francji…