Narin-E Cream Classic służy do codziennej pielęgnacji skóry, w tym skóry suchej i skłonnej do łuszczenia się. Nadaje się do nawilżania i przyspieszania regeneracji skóry, a także chroni cerę przy powstawaniu trądziku i innych infekcji skórnych.
W Armenii od lat 60. XX wieku szeroko stosowano produkty na bazie bakterii mlekowych Narine w sztucznym i mieszanym karmieniu noworodków. Serwatka Narin-E jest pozyskiwana z produktów metabolizmu bakterii mlekowych Lactobacillus acidophilus – szczep Er-2 317/402 (L.A. Erzinkian, 1964).
Unikalne właściwości serwatki Narine:
-
wykazuje antagonistyczne działanie w stosunku do wielu bakterii Gram-dodatnich i Gram-ujemnych, a także grzybów z rodzaju Candida, nie wywołując u nich oporności;
-
naturalnie wspomaga regulację lokalnej nieswoistej odporności;
-
posiada działanie antyseptyczne, antybakteryjne, przeciwwirusowe i immunomodulujące;
-
wspomaga szybkie gojenie się i regenerację uszkodzonych tkanek, przyspiesza proces gojenia ran dzięki syntezie dużej ilości różnych witamin oraz niskocząsteczkowych białek, które mogą wnikać do organizmu przez skórę i błony śluzowe.
Firma „ESCO-PHARM” od 2005 roku rozpoczęła produkcję szeregu kosmetyków Narin-E, w których serwatka stała się głównym składnikiem. Pozyskiwanie wspomnianych produktów metabolizmu i ich zastosowanie w kosmetykach jest chronione patentem RA nr 1089 z 2002 r. (prof. A. E. Ambartsumyan).
Zastosowanie: Krem Narin-E Cream Classic jest przeznaczony do pielęgnacji skóry. Może być stosowany na skórę z trądzikiem, na suchą i podrażnioną skórę nieuszkodzoną skórę oraz na skórę po poparzeniach i obrzękach. Zapobiega powstawaniu rozstępów. Jest idealny dla osób ze skłonnościami do alergii, oferując nawilżenie i poprawiając naturalną regenerację skóry.
Sposób użycia: Niewielką ilość kremu nanieść na czystą, suchą skórę delikatnymi, masującymi ruchami 2-3 razy dziennie. Pozostawić do całkowitego wchłonięcia.
Środki ostrożności: Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Unikać kontaktu z oczami.
Whey/Lactobacillus acidophilus,Octyldodecanol, Cetearyl Alcohol, Cetyl Palmitate, Sorbitan Stearate, Polysorbate 60, Phenoxyethanol