Opis
Sztuka kulinarna to dla Ciebie przysłowiowa czarna magia? „Przypalasz" nawet wodę na herbatę? Przeraża Cię myśl o samodzielnej wyprawie na łowy do sklepu spożywczego? Nie martw się! Z tą książką szybko i „bezboleśnie" postawisz swoje pierwsze kroki w jakże trudnej, a jednocześnie fascynującej kuchennej dziedzinie. Ewa Zysek, wykorzystując swoje ogromne doświadczenie, stworzyła nie nudny podręcznik, a doskonały „niezbędnik"- książkę, która powinna się znaleźć na półce każdego, kto chce zgłębić arkana sztuki kulinarnej, nauczyć się rozróżniać szynkę od schabu, poznać skład ciasta naleśnikowego, zaskoczyć najbliższych wyśmienitym, nietuzinkowym, a co najważniejsze - własnoręcznie przygotowanym deserem. Jeśli więc chcesz na trwałe zaprzyjaźnić się z chochlą i patelnią (a uwierz nam - naprawdę warto!), masz po temu okazję!