O tym, wyprawiamy w kuchni, aby chorować
O tym, co możemy zrobić, aby wyzdrowieć i nie chorować
uaktualnione o najnowszą wiedzę 100 nowych przepisów książki "Od lakarza do kucharza"
Książka medyczno-kucharska dla alergików, otyłych, reumatyków, sercowców, chorych z rakiem, chorymi jelitami, mózgiem, psychiką, dla par bezpłodnych i innymi chorobami dorosłych, dzieci, niemowląt – a także zdrowych, którzy nie chcą chorować, chcą żyć długo i w dobrej formie.
Pomysł na sekwencje zdjęciowe w nowej odsłonie mojej książki uwzględniał misję, jaką pełni ona od 2014 roku. Na wiedzę, jaką przekazuję Czytelnikom w książce, składa się umiejętność kupowania, łączenia składników pokarmowych, sposób ich przygotowywania i gotowania, pieczenia, smażenia etc. Wiedzę o tym, jak człowiek powinien żywić się od urodzenia, poprzez niemowlęctwo, wczesne dzieciństwo – aż do dorosłego życia. Rozdziały obejmują kolejne grupy pokarmowe (zboża, owoce, warzywa, mięsa, ryby, desery, napoje) i wiedzę o walorach lub mankamentach danych składników pokarmowych. W takiej też kolejności zdjęcia będą prowadziły Czytelnika od kupowania produktów pokarmowych na Starym Kleparzu w Krakowie, poprzez spacer z zakupami w pięknej scenerii Krakowa, aż do przygotowywania posiłku dla ekipy zdjęciowej i najbliższych mi osób. Pokażą cały proces szatkowania, krojenia,
ucierania, komponowania i zabawy w kuchni. I wreszcie: spożywanie przygotowanych dań, zasłużonych po ciężkiej pracy. Książka pomoże zrozumieć, jak pozbyć się złych nawyków i nauczyć się nowych, zdrowych.