Czy wiesz, dlaczego gujawa jest aż tak popularna na świecie? Jaki owoc ma   najwięcej niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu związków   mineralnych? Co można - i bez wątpienia warto! - wytwarzać z fig? Gdzie   najczęściej rośnie arbutus, a gdzie uprawia się pitangę lub rambutana? Do czego   wykorzystuje się kardamon czy guaranę? Odpowiedzi na te i tysiąc innych pytań   znajdziesz w tym oto popularnonaukowym przewodniku po świecie owoców   egzotycznych (także tych już ""swojskich"", jak pomarańcze czy banany). Jego   Autorka - prof. Eliza Lamer-Zarawska, powszechnie ceniony ekspert w dziedzinie   fitoterapii - w sposób zwięzły, konkretny i wyczerpujący scharakteryzowała   blisko 100 roślin mających smaczne, zdrowe, atrakcyjne pod każdym względem   owoce. Poza tym uzupełniła publikację wieloma niebanalnymi przepisami na potrawy   z najbardziej ciekawych owoców. Słowem, z pewnością warto mieć tę książkę na   półce!