Pomysły na drób i dzikie ptactwoPrawdziwych   smakoszy nie trzeba długo namawiać do jedzenia potraw z drobiu. Mięso to bowiem   ma nie tylko wysokie walory smakowe, ale jest również niezwykle zdrowe.   Zaliczane jest do mięs białych, które mają małą zdolność do wytwarzania   cholesterolu.Dlatego dziwi fakt, że z tak szlachetnego surowca jakim są   kury i kurczaki, kaczki i gęsi oraz co najmniej kilka rodzajów dzikiego ptactwa   przyrządza się najczęściej tylko popularne dania jakimi są: kurczak pieczony lub   z rożna, skrzydełka z grilla, kaczka z jabłkami i gęś z kapustą.Żeby   Państwu udowodnić, jak duże możliwości smakowe daje różnorodność potraw z   drobiu, proponujemy skorzystać z naszych przepisów. Są tu dania na co dzień, na   szybki obiad lub kolację, ale również potrawy wykwintne, wymagające nieco   fantazji i staranności, którymi można uświetnić każdą uroczystość   domową.