Opis
Zaplanuj wegetariańskie posiłki z wyprzedzeniem, ogranicz swój stres i ciesz się pysznymi daniami!
„Prep” pochodzi od angielskiego słowa „prepare” (przygotowywać), z kolei określenie „prepper” oznacza osobę, która zabezpiecza się na cięższe czasy. Codzienne przyrządzanie jedzenia bywa męczące, nie zawsze masz pomysł na to, co ugotować na obiad, ani wystarczająco dużo czasu na bieżące zakupy. Zorganizuj wielkie gotowanie, np. w niedzielny wieczór, przygotuj bazę zaplanowanych na cały tydzień posiłków, oszczędzając przy tym czas, energię, wodę i żywność. W książce odkryjesz przepisy inspirowane kuchniami z całego świata. Znane potrawy, np. risotto, lasagne czy falafel, przeplatają się z takimi nowinkami jak sałatki fatteh i larb. A pośród tego wszystkiego znajdziesz tygodniowe menu, które skomponujesz, wykorzystując resztki. Są tu dania pełne smaków Francji, Włoch, tex-mex oraz posiłki z niedrogich składników na trudniejsze dni.
Książka zawiera praktyczne listy zakupowe, a pysznych jadłospisów jest aż 13 – posiłków wystarczy na cały kwartał! Wszystkie przepisy są proste w przygotowaniu. W wielu z nich pojawiają się mleko, ser i jajka, ale dzięki wskazówkom bardzo łatwo je tak zmodyfikować, aby były odpowiednie dla wegan.