Ciesz się zdrowiem i młodym wyglądem. Oto dieta anti-aging!
Pierwsze zmarszczki? Zadyszka, gdy wchodzisz po schodach? Coraz częstsze dolegliwości ze strony żołądka i jelit? A może problemy z pamięcią?
Autorka książki – doświadczona dietetyczka – podpowiada, jak przechytrzyć metrykę. Opierając się na najnowszych wynikach badań i wiarygodnych źródłach naukowych, radzi, co jeść, jak przyrządzać potrawy i przechowywać pożywienie oraz czego unikać, by nie przyspieszać procesów starzenia. Słowem: proponuje styl odżywiania, który pomoże dłużej cieszyć się młodym wyglądem, dobrym samopoczuciem, a także może wydłużyć życie i zapobiec wielu chorobom czy dolegliwościom.
Podaje ponad 100 sprawdzonych przepisów na: sałatki i dania z warzyw, zupy, dania z mięsem i rybami, bezmięsne i wegetariańskie, koktajle i desery – na potrawy zawierające naturalne przeciwutleniacze, które pomagają zwalczać wolne rodniki.
Agata Lewandowska – dietetyczka z kilkunastoletnim doświadczeniem, autorka ponad 20 poradników dietetycznych. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS, ukończyła też liczne kursy i szkolenia. Pisze artykuły, prowadzi warsztaty, wykłady i webinary.