Opis
To dwie książki w jednej - odkrywają dwie strony kulinarnych rozkoszy.
Jak odnaleźć radość w swojej kuchni? Potrawa powinna być nie tylko smaczna, ale także podana tak, by cieszyć wszystkie zmysły. Przepisy Marty Gessler, które zaskakują swoją prostotą i pomysłowością, oraz fotografie skupione na szczególe, odsłaniają ukryte piękno codziennej kuchni.
Jak urozmaicić własną kuchnię? Może przyrządzić curry? Zrobić coś z soczewicy? Potrawy z całego świata - zarówno znane jak egzotyczne, uwzględniające dostępne jesienią wiktuały - zagoszczą w Państwa domach dzięki przepisom Agnieszki Kręglickiej. Z wielu podróży przywozimy piękne kulinarne wspomnienia - czas je przywołać.
Marta Gessler i Agnieszka Kręglicka są doświadczonymi restauratorkami i doskonale wiedzą, jak zasiadanie do stołu zmienić w prawdziwą przyjemność. Autorki co tydzień publikują swoje przepisy w „Wysokich obcasach” - część z nich zawiera nasza książka. Następna część, tym razem z przepisami wiosennymi i wielkanocnymi, już wiosną!