Opis
mogen Edwards-Jones zabiera nas do świata profesjonalnych restauratorów. Uchyla rąbka tajemnicy z prowadzenia własnego biznesu w słodko-gorzkim obliczu luksusowej restauracji przyprawionej (nie) tylko pikantnymi szczegółami. Wyobraź sobie, że prowadzisz swoją restaurację. Czy wystrój wnętrza i panujący w niej klimat pozostawiłbyś przypadkowi? Nie sądzę. Czy byłbyś skłonny szukać kadry kierowniczej w innym kraju tylko po to, by była na najwyższym poziomie? Czy przymknąłbyś oko na zażywanie środków odurzających przez pracowników, będąc świadomym, że wówczas efektywniej pracują? Czy manipulowałbyś komentarzami na stronie internetowej TripAdvisor, tylko po to, by zatuszować negatywną opinię i utrzymać zdobytą niedawno gwiazdkę Michelin? Wahasz się jak odpowiedzieć? Przeczytaj RESTAURACJĘ BABYLON, a dowiesz się, jakie triki faktycznie są stosowane, aby utrzymać restaurację na jak najwyższym poziomie. Trochę wulgarnie, trochę przekornie, ale na pewno prawdziwie Autorka ujęła kwintesencję tej branży, konsultując się z anonimowymi właścicielami restauracji. Restauracja Babylon to lektura obowiązkowa dla fanów programów MasterChef i Kuchenne Rewolucje.