Opis
Każdy, kto lubi gotować - na co dzień w domu czy zawodowo - powinien poznać tajniki posługiwania się nożem. Nie zawsze bowiem, kierując się jedynie intuicją, efektywnie używamy tego podstawowego w kuchni narzędzia. Ten bogato ilustrowany poradnik prezentuje nowoczesne noże i inne narzędzia do krojenia i obierania. Pomaga wybrać właściwy nóż i radzi, jak o niego dbać, by służył jak najdłużej. Zawiera przejrzyste instrukcje różnych technik krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb, zilustrowane ponad 200 zdjęciami kolejnych cięć. Podpowie, jak zabrać się do obróbki mnie popularnych produktów, np. karczochów, jak poradzić sobie z tuszką kurczaka czy pokroić rybę na sashimi. Ten poradnik każdego poprowadzi krok po kroku przez proces krojenia różnych produktów. Dzięki temu potrawy, które wyjdą spod Twojej ręki, będą nie tylko smaczne, ale i estetyczne.