Skoczylas Kolagen rybi z witaminą C 150g
PURELAB
ZAWARTOŚĆ:
150 g = 30 porcji (powinno wystarczyć na miesiąc)
do rozpuszczenia w 100ml wody, wyczuwalny smak ryby
Kolagen naturalny
Kolagen to białko występujące w ludzkim organizmie. Jest najważniejszym składnikiem tkanki łącznej. Jest ważnym elementem skóry, ścięgien, kości, stawów, włosów i paznokci. Natomiast witamina C bierze udział w procesie tworzenia kolagenu.
Zalety kolagenu Skoczylas
starannie wyselekcjonowane źródło surowca kolagenu,
kolagen morski nie zawiera substancji konserwujących,
kolagen naturalny, który nie zawiera przeciwzbrylaczy,
kolagen w proszku nie zawiera sztucznych barwników,
czarne opakowanie z tworzywa sztucznego, które zabezpiecza kolagen przed zniszczeniem substancji czynnych przez światło UV
Składniki:
Hydrolizowany kolagen morski ze skóry dzikiego dorsza atlantyckiego (Gadus morhua),
witamina C (kwas L-askorbinowy).
Spożycie:
Zalecana porcja dzienna kolagenu
Zalecana porcja produktu do spożycia w ciągu dnia to 1 porcja proszku 5,00g = 1 pełna miarka dołączona do opakowania.
Sposób przechowywania kolagenu
Chronić produkt przed światłem. Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Przetrzymywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci.
UWAGI:
Nie powinno się przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. Nie zaleca się spożywania produktu u kobiet w ciąży i karmiących piersią. Produkt przeznaczony jest dla osób dorosłych. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.
Wartości odżywcze Skoczylas Kolagen rybi z witaminą C 150g
Produkt zawiera |
2 miarki (5g)
/Zalecanej dziennej porcji/ |
% RWS |
Hydrolizowany kolagen morski ze skóry dorsza |
4,96 g |
* |
Witamina C |
40 mg |
50% |
% RWS – Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona