Opis
Przepyszne uszka z grzybami, smakowita kaczka nadziewana jabłkami czy wyborny tort czekoladowy z koniakiem to dania, które usatysfakcjonują i oczarują niejednego smakosza. W niniejszej książce prezentujemy przepisy na święta Bożego Narodzenia, Wielkanoc, takie, które możemy wykorzystywać, przygotowując smakołyki na specjalne uroczystości: Dzień Matki, np. sernik z truskawkami i galaretką, Dzień Babci, np. faworki dla wnuków, czy z okazji 11 listopada na św. Marcina - gęś z suszonymi owocami. Znajdziemy tu także potrawy, które sprawdzą się podczas rodzinnych uroczystości i spotkań w gronie przyjaciół i znajomych zwłaszcza jesienią , zimą i wiosną (szarlotka z masą śmietanową, kanapki z kurkami, rukolą i parmezanem, placki dyniowe). Życzymy wielu miłych chwil z naszymi kuszącymi propozycjami, które z pewnością zadowolą każde podniebienie!