Opis
Książka z przepisami kulinarnymi uzupełniona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu `Smaki polskie`.
Program poświęcony polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Promujemy starą, dobrą polską kuchnię. Chcemy ocalić od zapomnienia przepisy naszych babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy potrawy regionalne takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak je przygotować.
1. Galaretka z cielęcych nóżek
2. Golonka i puree z grochu
3. Klops wołowo-wieprzowy z borowikami
4. Kotleciki jagnięce z kostką
5. Królik na dziko
6. Pieczeń huzarska
7. Polędwiczki wieprzowe w sosie żurawinowym
8. Schab ze śliwką
9. Szynka w chlebie
10. Sznycle cielęce w 3 odsłonach
11. Wyplataniec Kurpianki albo warkocz Maryny
12. Zrazy wołowe w sosie grzybowym