Opis
Z olbrzymią radością oddajemy w państwa ręce, kolejną pozycję wydawniczą Standardy Żywienia Dojelitowego i Pozajelitowego.
Przykładowe zagadnienia poruszone w książce:
Definicje i określenia,
Wytyczne Rady Europy,
Ocena stanu odżywienia,
Ocena zapotrzebowania na składniki odżywcze,
Zespół Leczenia Żywieniowego,
Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w szpitalu,
Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w opiece długoterminowej,
Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w opiece paliatywnej,
Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w domu pacjenta,
Leczenie żywieniowe u dzieci, w chirurgii i intensywnej terapii,
Zasady wytwarzania centralnego dostępu żylnego, postępowania w ostępem do przewodu pokarmowego, z obwodowym i centralnym dostępem żylnym,
Przygotowanie mieszanin do żywienia pozajelitowego,
Postępowanie w powikłaniach,
Podstawy prawne i dokumentacja leczenia żywieniowego.