Opis
Olej kokosowy wzbudza mnóstwo emocji. W krajach tropikalnych jest stosowany od wieków, ale w Polsce był dotąd praktycznie nieznany. Od niedawna dietetycy oraz lekarze zaczęli zalecać go swoim pacjentom. Dlaczego? Ponieważ współczesne badania naukowe potwierdziły, że olej ten: o obniża stężenie cholesterolu i pomaga zrzucić zbędne kilogramy o poprawia wygląd skóry i włosów o pomaga zwalczyć infekcje i zmniejsza stany zapalne o ma działanie antybakteryjne i przeciwgrzybiczne o wspomaga pracę tarczycy, wątroby, serca i prostaty. Autor zachęca czytelników do stosowania oleju kokosowego zarówno w diecie, jak i jako naturalnego kosmetyku. W tym przewodniku znajdziesz odpowiedzi na następujące pytania: o Jak proces produkcji wpływa na olej kokosowy i jego właściwości? o Który olej kokosowy kupić, a który zostawić na półce sklepowej? o Co to jest mąka kokosowa? o Jak wykorzystywać w kuchni zarówno olej, jak i mąkę z kokosa? Skorzystaj z przedstawionych przez autora prostych przepisów na pyszne potrawy, by samemu przekonać się, że olej kokosowy jest wyjątkowo smaczny i zdrowy!