Opis
Pierwsza książka wydana w języku polskim, poświęcona sztuce nowoczesnej obsługi kelnerskiej.Skupia się na tym, co w zawodzie kelnera jest najważniejsze - na umiejętnościach interpersonalnych, prezentacyjnych, komunikacyjnych i sprzedażowych, niezbędnych do tego, by odnieść sukces w zawodzie kelnera.Książka kładzie nacisk na praktykę. Jest napisana językiem bezpośrednim, wzbogacona przykładami, anegdotami, ćwiczeniami do wykonania ,,na żywo"" oraz wywiadami z doświadczonymi przedstawicielami branży restauracyjnej.- Co odróżnia kelnera przeciętnego od kelnera wybitnego - cechy, postawy, umiejętności- Kelner jako gospodarz i doradca ds. potraw- Skuteczne narzędzia sprzedaży kelnerskiej- Scenariusz profesjonalnej obsługi klienta- Typologie klientów i zasady ich obsługi- Jak radzić sobie z trudnymi klientami i w trudnych sytuacjach- Wskazówki dla menedżerów sali- Praktyczne ćwiczenia i scenki do oceny- Opinie profesjonalistów branży restauracyjnej