W kuchni wegetariańskiej nigdy nie jest nudno!
To świat pełen różnorodnych smaków, kolorów i aromatów. Wszystko dzięki warzywom tym powszednim, znanym od lat jak marchewka, papryka czy ziemniaki, i tym mniej popularnym, egzotycznym jak fenkuł, okra czy kolokazja, ale dostępnym dziś także w naszych sklepach.
W tej bogatej w smaki klasycznej książce kucharskiej znajdziesz ponad 250 oryginalnych przepisów na dania wegetariańskie z całego świata od kuchni śródziemnomorskiej przez przepisy rodem z Karaibów, Ameryki Południowej i Orientu aż po niezwykłe dania północnoafrykańskie. Południowoamerykańska zupa z awokado lub turecka z soczewicy, grecka sałatka horiatiki, bataty z ananasem po hawajsku brzmi pysznie, a smakuje jeszcze lepiej. Arto der Haroutunian podpowiada Ci, jak bazując na warzywach, strączkach, ziołach, nasionach i orzechach, jeść zdrowo, kolorowo i różnorodnie.