Opis
Książka składa się z czterech sekcji poświęconych filarom kuchni wegetariańskiej: zbożu, warzywom, tofu i seitan, ziarnom oleistym. Każda sekcja jest poprzedzona bogatym wstępem zawierającym wiele niezbędnych informacji dotyczących właściwości i walorów odżywczych każdego z produktów.Rzecz niezwykle oryginalna, wszystkie składniki i etapy przygotowywania potraw są sfotografowane z góry: w ten sposób łatwo można zorientować się czego będziemy potrzebować do przyrządzenia dań, bez zagłębiania się w treść przepisu. To wspaniała, bogato ilustrowana (ponad 500 zdjęć) książka kucharska przeznaczona nie tylko dla wegetarian, ale także dla wszystkich tych, którzy pragną odkryć nowy i zaskakujący urok smacznej i przede wszystkim zdrowej kuchni.Odbiorcy:- pasjonaci kuchni wegetariańskiej, którzy chcą poszerzyć swoją wiedzę i umiejętności, i tym samym urozmaicić i ubogacić repertuar swojej kuchni;- wszyscy, których pasją jest zdrowe gotowanie, i ci, którzy dotychczas obawiali się spróbować swoich sił w kuchni.Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?- zawiera cenne informacje dotyczące wartości odżywczych i zdrowotnych sztandarowych produktów wykorzystywanych w kuchni wegetariańskiej- niezwykle ciekawy, nowatorski i miły dla oka sposób ilustrowania krok po kroku zarówno produktów jak i etapów przygotowania poszczególnych potraw,- każda z prezentowanych w publikacji potraw została wcześniej przygotowana w redakcyjnej kuchni w książce znalazły się jedynie te, które pozytywnie przeszły próbę degustacji.