Opis
Bestsellerowa kolekcja ponad 3000 (!) oryginalnych przepisów polskiej kuchni, tradycyjnej i współczesnej! Wśród nich:
przyprawy, zioła, mieszanki, marynaty, przystawki i przekąski (na zimno i na ciepło),
zupy, dania główne mięsne (z wołowiny, z cielęciny, z jagnięciny, z wieprzowiny, z dziczyzny i z drobiu),
ryby i owoce morza, dania główne jarskie, kluski, pierogi, makarony, nabiał,
warzywa na ciepło, sałatki warzywne, dodatki i sosy, ciasta i desery,
chleb i wypieki,
przetwory (z warzyw i grzybów, konserwy, wędliny, pasztety), sery,
nalewki, wina, piwa, miody.
Całość uzupełniona uwagami na temat sztuki dekorowania stołu i zasad savoir-vivre'u. Wydanie znakomicie opracowane i zilustrowane.
Kunszt edytorski, fachowość porad i artystyczne piękno ponad tysiąca barwnych ilustracji i rycin (!) czynią z tego albumu arcydzieło sztuki kulinarnej, ekskluzywny prezent na każdą okazję i prawdziwe wydarzenie na rynku wydawniczym. Dzieło, jakiego jeszcze nie było! Dobry prezent dla gospodyń, miłośników dobrego i smacznego gotowania, właścicieli jadłodajni i restauracji.