Opis
Ta książka to przewodnik dla każdego, kto pragnie wykorzystywać odżywcze i prozdrowotne właściwości soków. Soki ze świeżych i surowych warzyw i owoców, przeciery oraz domowej roboty mrożone przekąski to prosty i pyszny sposób na zapewnienie sobie ,,codziennej ósemki"", czyli pięciu porcji świeżych warzyw i trzech porcji świeżych owoców.Znajdziesz tu 350 receptur!Ciesz się smakiem warzyw i owoców w postaci soków, toników, napojów oczyszczających i pobudzających trawienie, herbat, przecierów, koktajli i doskonałych zamienników dla kawy czy herbaty, a także mrożonych przekąsek.Książka zawiera:Informacje na temat 7 głównych układów naszego ciała, a w szczególności na temat ich roli w zachowaniu zdrowia, potencjalnych schorzeń oraz zmian, jakie można wprowadzić w diecie i stylu życia, aby utrzymać optymalny poziom ich funkcjonowania.Szczegóły dotyczące 80 powszechnych problemów zdrowotnych wraz z zaleceniami dotyczącymi możliwości ich łagodzenia za pomocą naturalnych produktów żywnościowych.128 zdjęć owoców, warzyw i ziół, a także informacje na temat ich właściwości leczniczych oraz rady dotyczące zakupów i przechowywania produktów.16 stron kolorowych zdjęć, inspirujących do robienia soków.Pat Crocker specjalizuje się w zielarstwie kulinarnym i ekonomii gospodarstwa domowego. Od ponad 25 lat pisze, wykłada i organizuje prezentacje na temat ziół oraz zagadnień związanych ze zdrowiem. Pierwsze wydanie tej książki zostało uhonorowane nagrodą 2000 International Cookboook Revue Award.