Opis
Czy można na co dzień jeść bez chemii? Czy da się unikać ""sklepowej"" przetworzonej żywności? Czy można jeszcze poczuć smak prawdziwego jedzenia?Oto książka dla wszystkich, którzy lubią wiedzieć, co ""wrzucają do garnka"". Dla tych, którzy chcą do minimum ograniczyć konserwanty i inne dodatki, a do maksimum wykorzystać naturalne składniki odżywcze. Kasia Bosacka proponuje 70 przepisów, które sprawdziła w swoim programie telewizyjnym. Bez konserwantów, bez zbędnych dodatków chemicznych. Smacznie i zdrowo. Przepisy kuchni polskiej na dania, które Autorka serwuje swoim przyjaciołom z całego świata.Sposoby na ograniczenie ""chemii na stole"". Wskazówki, dzięki którym poczujesz ogromna różnicę smaku między daniami gotowymi a przygotowanymi w domu.Przepisy zostały podzielone tematycznie na rozdziały, np.: Co tygrysy lubią najbardziej, Proste jak drut, czy Dziękuję, nie marnuję. Przepiękne zdjęcia gotowych potraw pomagają wybrać potrzebny przepis i wyobrazić sobie smaczny finał.