KSIĄŻKI
ZABAWKI
ART. PAP
GRY
MULTIMEDIA
PROMOCJE
ZDROWIE
DOM I OGRÓD
LEGO
Okładka książki Wytwarzamy ekologiczny ser ...w domu

Wytwarzamy ekologiczny ser ...w domu

Wydawca: GAJ
ISBN: 978-83-63537-17-3
EAN: 9788363537173
oprawa: miękka
format: a5
liczba stron: 120
rok wydania: 2015
(0) Sprawdź recenzje

Opis

Wytwarzamy ekologiczny ser ...w domu to druga publikacja z serii Biblioteczka Rękodzieła Ekologicznego EKO SMAK. Sery zagrodowe, ser domowy, bez sztucznych dodatków, konserwantów i barwników - możesz przyrządzić go samodzielnie korzystając z doświadczeń tych, którzy już dawno zdecydowali się wytwarzać ser samodzielnie. Przekazujemy doświadczenia rolników ekologicznych i kucharzy wytwarzających domowe sery. Dostępne w sklepach sery mają coraz gorszą jakość i smak. Często 'fałszuje' się je różnymi dodatkami, m.in. olejami. Coraz więcej konsumentów decyduje się na zakup tradycyjnych ekologicznych serów gospodarskich lub stara się je wytwarzać rękodzielniczo w domu. Poradnik Wytwarzamy ekologiczny ser... w domu przygotowaliśmy po to, by pokazać, że samodzielny wyrób smacznych serów nie jest trudny. Odwołujemy się do polskiej tradycji, ale przytaczamy również kilka zagranicznych przykładów. Przekazujemy autentyczne doświadczenia rolników ekologicznych z całego kraju. Świadomie staraliśmy się prezentować tylko najprostsze receptury i przepisy, możliwe do wykorzystania w każdym domu, zarówno w mieście jak i przede wszystkim na wsi. Warto spróbować receptur z ksiązki Wytwarzamy ekologiczny ser, gdyż tradycyjne ekologiczne sery są najcenniejsze biologicznie i zdrowotnie. Sięgając po poradnik Wytwarzamy ekologiczny ser poznasz / zobaczysz / zrozumiesz: - przepisy na sery wytwarzane w gospodarstwach ekologicznych i małych - serowarniach całej Polski - domowy wyrób serów krok po kroku (dokładnie opisane zdjęcia) - opisy walorów zdrowotnych i dietetycznych różnych rodzajów serów - receptury najsławniejszych polskich kucharek z XIX i XX wieku - receptury na tradycyjne sery z różnych regionów Polski i Europy - jakie mleko najlepiej używać do wytwarzania sera - co trzeba mieć, aby wytwarzać najbardziej wartościowy ser - jak otrzymać własne podpuszczki (także wegetariańskie) - praktyczne porady, wskazówki i ciekawostki
CENA:
17,51  zł
Cena detaliczna:
24,50 zł
29%
rabatu
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 17,51
Produkt niedostępny
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
Zapisz się na newsletter multiszop.pl
Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z Polityką prywatności oraz na otrzymywanie drogą elektroniczną informacji handlowej od ESSE Sp. z o.o. z siedzibą w Łodzi. Więcej informacji znajdziesz w Regulaminie Newslettera. Administratorem Twoich danych osobowych jest spółka ESSE sp. z o.o. z siedzibą w Łodzi.
rozwiń
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj