Opis
Jaką dietę stosować, by zapobiegać chorobom tarczycy i w jak najbardziej naturalny sposób wrócić do zdrowia? Co, prócz diety, może przyspieszyć powrót do równowagi? Karolina i Maciej Szaciłło, eksperci od zdrowego żywienia, postanowili zmierzyć się z problemami tarczycy holistycznie – zarówno przy pomocy ajurwedy, jak i współczesnej dietetyki. W książce Zdrowa tarczyca znajdziesz: kompleksowe, odpowiednio zbilansowane jesienno-zimowe oraz wiosenno-letnie menu, dla osób z niedoczynnością tarczycy oraz chorobą Hashimoto, omówienie objawów oraz uwarunkowań genetycznych chorób tarczycy, techniki oddechowe, medytacje, zabiegi olejowe, które przyśpieszą powrót do zdrowia i pomogą je zachować, informacje o toksynach zawartych, m.in. w kosmetykach, środkach czystości, jedzeniu. Zmagasz się z chorobami tarczycy? Cierpisz na wahania nastroju, depresje, spadki energii, masz suchą skórę, wypadają Ci włosy i, mimo ćwiczeń oraz diety, nie potrafisz schudnąć? Przy wsparciu specjalistów - dietetyczki i konsultanta ajurwedyjskiego - przygotowaliśmy kompleksowe menu, które pomoże Ci wrócić do równowagi, zrzucić zbędne kilogramy i cieszyć się pełnią życia. Karolina i Maciej Szaciłło Karolina i Maciej Szaciłło Eksperci od zdrowego żywienia oraz ekologicznego trybu życia. Prowadzą kursy, szkolenia oraz warsztaty zdrowego gotowania i medytacji. Od lat pojawiają się jako eksperci w popularnych programach telewizyjnych i radiowych. Autorzy popularnych poradników dietetycznych, m.in. Jedz i pracuj nad własnym zdrowiem, Jem (to co) kocham i chudnę, Zdrowa tarczyca, Dieta Raw Food, DobraNOC (Wydawnictwo Zwierciadło).