Zioła na talerzu to 15 barwnych historii utalentowanych kucharzy
i blogerów, którzy zakochali się w aromacie i smaku świeżych ziół.
Tomek Jakubiak porównuje tu tajską bazylię do relacji z teściową,
Andrzej Polan opowiada o tym, jak szczaw przywołuje u niego
wspomnienia z dzieciństwa, a Jurek Sobieniak odkrywa nieznane
oblicze melisy, która większości z nas kojarzy się z deserami. Każdy
z gości podzielił się także swoim ulubionym przepisem, w którym
świeże zioła grają pierwszoplanowe role. Samar Khanafer zaserwuje
dorsza w kolendrowym pesto, a Marieta Marecka zdradzi sposób
na przygotowanie drobiowych roladek na bazyliowym purée.
To tylko namiastka tego, co znajdziecie w książce,
która uwodzi w sumie 75 pysznymi przepisami.
Przepisów użyczą :
Gotuj, ozdabiaj, ciesz się zapachem i smakiem świeżych ziół!